Square Enix Patronu Ölüm Tehditleri Alıyor

Square Enix’in, Final Fantasy XIII’ü PS3’e özel yapacağını duyurduktan sonra bundan vazgeçip oyunu X360’a da çıkarma kararı, oyunun fanlarını çılgına çevirdi. Birkaç fanatik, SE CEO’su Yoichi Wada’nın Twitter hesabına ölüm tehditleri yağdırdı.

FFXIII X360 haberleri dedikodu olmaktan çıkıp kesinlik kazanınca, çılgın fanlar Wada’nın hesabına şu tür mesajlar gönderdi:

Bu doğru mu? Oyunun Japonya’da Xbox için asla çıkmayacağını tekrar tekrar söyledikten sonra bunu yapabiliyorsanız, korkarım ki artık size kimse güvenmeyecektir.

Bir şeyler söyle!

Asla çıkmayacağını söyledikten sonra bize ihanet mi ediyorsun? Önsiparişimi iptal ediyorum.

Seni yalancı!

Müşterilerine yalan söylemek mi senin satış politikan? Bir daha asla Square Enix adı altında bir şey satın almayacağım.

FF13 hakkında söylediğin yalanlardan ötürü seni tüketici haklarını koruma bakanlığına şikayet ettim. Üstelik indirilebilir içerik hakkında da söylediklerinden sonra iptal ettin – tiksindiricisin.

Şarlatan!

Zırvalamayı bırak ve istifa et! Yeteri kadar para kazanmadın mı? Bir dahaki sefere oyunlardan anlayan ve onları seven birini başkan yapın.

Oyun yapımcılarının nesi var? Pratik olarak her söyledikleri yalan…

Tebrik ederim, açgözlü.

Hey Wada! Japonya’da XBox 360’a FF13 mü geliyor? Oyunun PS3’e özel olacağı hakkında reklamlar yaptın! Eğer bu işi sürdürürseniz hiç kimse bir daha size asla güvenmez… Doğrusu seni öldürecek kadar nefret ediyorum senden. İstifa et. Bu son şansın olabilir.

Kaçmaya hazır olsan iyi olur, yoksa ölebilirsin! En azından yoluna çıkabilecek birkaç taş için hazırlıklı olman gerekir!

Wada bu tepkiler karşısında cevapsız kalmayı tercih etti.

Square Enix Patronu Ölüm Tehditleri Alıyor” üzerine 5 düşünce

      • 6 ay Japonya’da kalmış biri olarak (Tokyo ve Osaka) söyleyebilirim ki bu doğru değil. Ya yanlış biliyorsun ya da -gittiysen- yanlış kişilere, yerlere denk geldin. Genelde yeni ve bomba gibi bir oyun olmadıkça XBox’un adı bile geçmez orada. Ki bu XBox’a özel bir durum değil, iddialı bir oyun olduğu zaman PS2’ler bile raflardan iner. Bunun dışında “PS3 rulz” modunda gezerler haklı olarak.

      • garip o zaman. cidden xbox reyonuna bakıyordu çoğu kişi ve ps3 oyunu çok kısıtlıydı. o.o

Yorum